صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:آیا نزد حضرتعالی صحت روایات و احادیثی که از دو مرتبه رد الشمس برای مولای ما حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام) حکایت می کند یکبار در زمان حیات حضرت رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) و یک بار در زمان ولایت امیر المؤمنین(علیه السلام) در عراق، صحت این روایات و احادیث نزد حضرتعالی ثابت شده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این روایات در کتب معتبر موجود است و وضع آن وضع روایات معجزاتی است که حقانیت امیر المؤمنین (علیه السلام) بر خلافت بعد از پیامبر(صلی الله علیه و آله) راثابت می کند و الحمدلله رب العالمین و الله العالم.
پرسش:شکّی نیست که علل احکام، فلسفه و مصالح و مفاسد آنها نزد امام معصوم (علیه السلام) است، پس او می داند به عنوان مثال علت حرمت گوشت خوک چیست و غیر این مورد از احکامی که بدان از روی تعبّد ایمان داریم، چرا امام معصوم (علیه السلام) علل این احکام را بیان نمی کند تا مردم به آن ایمان بیاورند و نسبت به آن یقین پیدا کنند و بر آن پایداری نمایند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدان ای فرزندم که امام معصوم (علیه السلام) عملی را جز به امر خداوند انجام نمی دهد و چه بسا مصلحت الهی اقتضا دارد احکام و مصالح آن مخفی نگاه داشته شود، چه بسا عقل قاصر ما گنجایش آن را ندارد و بدین جهت امام (علیه السلام) مقید به امر خداوند سبحان است و او از آنچه انجام می دهد بازخواست نمی شود بلکه امر می کند و ما هستیم که مورد سؤال قرار می گیریم و الله العالم.
پرسش:آیا امام معصوم (علیه السلام) تمام اموری که برما واجب است آن را تصدیق کنیم مثل امور تعبدی بدون شناخت علت مثل حرمت خوردن گوشت خوک و ثبوت شهادت قتل به دو شاهد و شهادت زنا به چهار شاهد و غیر آن را می داند؟
پاسخ:بسمه سبحانه: امام معصوم (علیه السلام) که از جانب خداوند سبحان برای اداره جمیع شؤون شرعی و قانونی و سیاسی مسلمین تعیین شده است نه تنها آنچه بدان اشاره کردی را می داند بلکه غیر آن را نیز می داند بلکه منبع علم فقهاء به آنچه ذکر کردیم می باشد و الله الهادی.
پرسش:خداوند فرمود: (وَإِذِ ابْتَلَى إِبْرَاهِيمَ رَبُّهُ بِكَلِمَاتٍ فَأَتَمَّهُنَّ قَالَ إِنِّي جَاعِلُكَ لِلنَّاسِ إِمَامًا قَالَ وَمِن ذُرِّيَّتِي قَالَ لا يَنَالُ عَهْدِي الظَّالِمِينَ ؛ (به خاطر آورید) هنگامی که خداوند، ابراهیم را با وسایل گوناگونی آزمود. و او به خوبی از عهده این آزمایشها برآمد. خداوند به او فرمود: «من تو را امام و پیشوای مردم قرار دادم!» ابراهیم عرض کرد: «از دودمان من (نیز امامانی قرار بده!)» خداوند فرمود: «پیمان من، به ستمکاران نمیرسد!».) تفاوت میان امامت پیامبر حضرت ابراهیم (علیه السلام) و امامت ائمه (علیهم السلام) از اهل بیت رسول خدا (صلی الله علیه و آله) چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: امامت خلیل الرحمن (علیه السلام) تنها برای مردم بود آنچنان که صریح آیه است و امامت ائمه (علیهم السلام) گسترده تر از آن است همچون وسعت رسالت حضرت رسول محمد (صلی الله علیه و آله). و علاوه بر آن با فرض تساوی از جهت کسانی که امامت بر آنها قرار داده شده است امامت از جهت قرب الهی، علم و سلطه دارای مراتبی است و کرارا گفته ایم که هر امام متأخری از ائمه اهل بیت (علیهم السلام) به پیروی از امام سابق مأمور بوده است و اطاعت افضل از مفضول و مساوی از مساوی جایز نیست، این برخی از تفاوت هاست و الله العالم.
پرسش:آیا حضرت امام مهدی (عجل الله تعالی فرجه) مطابق نظریه مخفی بودن شخص پنهان است یا طبق نظریه مخفی بودن عنوان؟
پاسخ:بسمه سبحانه: آن حضرت (عجل الله تعالی فرجه) شخصشان پنهان است و الله العالم.
پرسش:آیا کسی که به قرآن تمسک بجوید بدون تمسک به اهل بیت(سلام الله علیهم) شخص گمراهی محسوب می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: چطور می تواند به قرآن تمسک جوید بدون تمسک به اهل بیت (علیهم السلام)؟ آیا او قرآن را می فهمد؟ آیا او می تواند عدد رکعات نماز و شماره ی رکوع و سجود را از قرآن بفهمد؟ بنابر این او یا نادان است و یا خود را نادان جلوه می دهد و یا خود را به ساده لوحی می زند، که حبّ دشمنان اهل بیت قلب او را کور کرده است و از طریق اهل بیت (علیهم السلام) منحرف گشته است و لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم.
پرسش:عقیده ما به عنوان مذهب اهل بیت (علیهم السلام) نسبت به امامت چیست آیا آن ارتباطی است یا استقلالی؟
پاسخ:بسمه سبحانه: واجب است که اعتقاد به جمیع ائمه (علیهم السلام) باشد و جایز نیست به یک امام و نه دیگری معتقد شد و از این جهت اعتقاد به ایشان ارتباطی است و از جهت دیگر لازم است اعتقاد بر آن باشد که امام (علیه السلام) سلطه مطلقه در شؤون دین و دنیا دارد ولذا نمی توان از طاعت او خارج شد، و به این اعتبار عقیده به امام(علیه السلام) استقلالی است و الله العالم.
پرسش:برخی با این گفته اشان برما اشکال می کنند که آیا معقول است مدت زمان اسارت و بازگشت اسرا به کربلاء چهل روز باشد به نحوی که مسافت طولانی از کربلا تا کوفه و از کوفه تا شام با عبور از لبنان و سپس از آنجا به شام طی شده باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه دیدگاه های محققان در این قضیه متفاوت است و برخی از ایشان احتمال داده است که بازگشت خانواده مصیبت زده در سال دوم در همان تاریخ یعنی 20 صفر باشد ولکن سزاوار است دانسته شود که قافله سالاران مسیرهای کوتاهی را می شناختند که امروز ما نسبت به آنها جهل داریم به شکلی که برخی رخدادها ذکر می شود که یکی از حکمرانان بنی عباس به دمشق فرستاد و گفت تا آخر هفته بازمی گردی و امر هم این چنین بود، پس چه بسا رفت و بازگشت اسیران از مسیرهایی بوده که ما امروزه آنها را نمی شناسیم یا در سال بعدی بوده است و الله الهادی و هو العالم.
پرسش:آیا امری که میان حضرت امام حسن فرزند امیر المؤمنین(صلوات الله علیهما) با دشمن خدا معاویه واقع شد صلح بود یا آتش بس؟ و آیا این دو تفاوت دارند؟
پاسخ:بسمه سبحانه به حسب آنچه برای ما از تأمل در جوانب قضیه روشن شده است آن آتش بس بوده است که متوقف کردن جنگ ضمن شروطی مشخص با فرزند جگرخوار بوده است، هر چند در سخنان اصحاب و غیرایشان از آن به صلح تعبیر شده است و این چنین است آنچه بین حضرت رسول(ص) و اهل مکه بود که به صلح حدیبیه معروف است و الله الهادی و هو العالم.
پرسش:بسمه سبحانه بدان ای فرزندم که امام منتظر(عج) قبل از شروع غیبت کبری بر زبان نوّاب و سفیران چهارگانه اشان ما را امر نمودند هر کس که آنچه در سؤالت ذکر کردی را ادعا کرد تکذیب کنیم همانطور که بر ما واجب است که هر کسی را که ادعا می کند هر یک از معصومین را در عالم رؤیا دیده است تصدیق نکنیم چرا که او شکل معصوم (ع) را نمی شناسد. بله اگر شخصی باشد که معصوم (ع) را رو در رو در بیداری دیده باشد همچون اصحاب رسول الله (ص) سپس معصوم(ع) را در عالم رؤیا ببیند می توان او را در صورتی که در زندگی از او دروغی ندیده باشیم تصدیق کرد چرا که او شکل معصوم (ع) را میشناسد، اما کسانی که این ادعا ها را مطرح می کنند مجالی برای تصدیق ایشان نیست چرا که آنان شکل معصوم (ع) را نمی شناسند. بنابر این بر ما همگی واجب است هر کس را ادعای آنچه در سؤالت ذکر کردی را داشت تکذیب کنیم، که او بر زبان معصوم (ع) ملعون است، پس ما نیز او را لعنت می کنیم و دعا می کنیم که خداوند مردم را از شرّ او رهایی بخشد و محافظتشان نماید. و لا حول ولا قوة الا بالله العلی العظیم
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه عصمت انبیاء و ائمه از ضروریات مذهب است و الله العالم و هو الهادی. ج2/ بسمه سبحانه کسی که معصیت از پیامبر یا امام (ع) را جایز می شمارد شیعه نیست و صرفا به جهت اغراض دنیوی زودگذر لباس شیعه به تن کرده است و الله الهادی. ج3/ بسمه سبحانه دلیل صحیح نیست و کسی که به آن استدلال کرده است یا نادان است یا خود را نادان جلوه می دهد و یا خود را به ساده لوحی می زند و الله الهادی ج4/ بسمه سبحانه سؤال از روی طلب فهم و فهم حقیقت خروج از طاعت نیست، بلکه مقدمه طاعت است و لازم است میان سؤال و مورد محاکمه قرار دادن تفاوت قرار دهیم، سؤال در جهت معرفت و از جانب شخص مخلص است، و محاکمه با اعتقاد کوتاهی شخص محاکمه شده است، میان این دو معنا خلط شده است، و صرف ثبوت حق به معنای جواز محاکمه نیست، چرا که محاکمه مبتنی بر اعتقاد به کوتاهی از جانب کسی که حق بر گردن اوست می باشد و این منافات با اعتقاد به صحت دارد و الله الهادی.
قبلی
5
6
7
8
9
10
بعدی