Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) sağlık ve sıhhatinin iyi olduğundan emin olmak için çeşitli heyetler kendilerini ziyaret ettiler

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi'nin (Allah onun ömrünü uzun etsin.) sağlık ve sıhhatinin iyi olduğundan emin olmak için çeşitli heyetler kendilerini ziyaret ettiler



20/1/2024


Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) son ameliyatını geçirdikten ve iyileşme aşamasından çıktıktan sonra sağlık durumunu kontrol etmek için Kutsal Necef Şehri'ndeki dini ve sosyal kurumların ileri gelenlerinden çok sayıda şahsiyet ve yetkilisini kabul etti.

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmasında, Müminlerin Emiri'nin (as) takvalıların imamı olduğunu, bütün sadıkların takva sahibi olmaları ve Allah'ın rızasını kazanacak işler yapmaları gerektiğini vurguladı ve şöyle dedi: "Müminlerin Emiri'nin (as) ashabını hak olarak kabul etsinler ve kıyamet gününde onun şefaatine kavuşsunlar." 

Büyük Dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.) konuşmasında, Ehl-i Beyt'in (as) rivayetlerinin müminlere her eylem ve sözden sorumlu tutulmaları gerektiğini vurguladığını, bazı rivayetlerin bu eylemin gerekliliğini ortaya koyduğunu ifade ederek; olumlu ve doğru yapılanmanın bireyin değişimi üzerinde büyük etkisinin olduğunu vurguladı.

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), Ehl-i Beyt'in (as) türbe ve makamlarını ziyaret eden ziyaretçilerin  ziyaretlerinin kabul edilmesinin alâmetinin; ziyaretçinin davranış ve ahlâkında olumlu bir değişiklik meydana gelmesi, hata ve günahlardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi. Toplumsal davranışlardaki değişimde ziyaretçinin toplum için bir rol modeli ve pozitif reform yani olumlu değişim projesi olacaktır.

Büyük dini Lider Ayetullah Uzma Şeyh Beşir Hüseyin Necefi (Allah onun ömrünü uzun etsin.), mü'min kişinin ilim ve yaşayış metodunu Ehl-i Beyt'den (as) alması gerektiğini vurguladı. Çünkü onlar hakikati ve hakiki Muhammedi İslam'ı temsil ediyorlar. Anormal ve sapkın fikirler ortaya atarak Ehl-i Beyt'in (as) öğretisini çarpıtmaya çalışanların varlığına işaret ederek, herkesin bu zararlı fikir ve uygulamalara karşı çıkmalarının gerekli ve zaruri molduğuna dikkat çekti.




NECEF TELEGRAM KANALINA KAYDOL


GÖNDER
YAZDIR
KAYDET