صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:حکم نماز کسی که در هنگام نماز به یاد گناهی که مرتکب شده می افتد و در حین نماز گریه می کند چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: این نماز بهترین نماز است. از امام صادق علیه السلام درباره گریه در هنگام نماز از ترس خداوند و بیم گناهان مرتکب شده، سؤال شد. امام صادق علیه السلام چنین نمازی را ستود و از سؤال کننده خواست در آن زمان وی را یاد کند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:در صورتی که نمازگزار بعد از کامل کردن سوره ی حمد(فاتحه) لفظ آمین را به زبان بیاورد، آیا نمازش باطل می شود زمانی که: اولا: آن را به صورت عمدی بگوید، با این اعتقاد که آوردن آن استحباب دارد و درحالی که جاهل است که آن از مبطلات نماز است. ثانیا: متعمد نیست لکن اشتباها آن را بیان نموده است(سبق لسان شده باشد).
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه اعادهی نماز بر او واجب است. والله العالم ج2/ بسمه سبحانه نمازش صحیح است و واجب است دوسجده ی سهو را به جا آورد. و الله العالم
پرسش:آیا سرفه در نماز موجب بطلان نماز می شود حتی در صورت عمدی بودن سرفه؟
پاسخ:بسمه سبحانه: [سرفه] نماز را در هردو حالت باطل نمی کند و الله العالم.
پرسش:هنگام مشاهده ی تلویزیون گوینده ی شبکه می گوید السلام علیکم آیا جواب سلام واجب است یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در فرض کلام، جواب سلام واجب نیست و الله العالم.
پرسش:در هنگام نماز احیانا یا غالبا برخی افکار (خاطرات و معانی) به صورت قهری به ذهن می آید و [این امر] نسبت به عابد با تقوا و غیر او از مردم، همگی سر می زند، و این افکار دارای درجاتی است، متنوع است ویا به صورت تکراری رخ می دهد بر اساس [تفاوت] اشخاص [متغیراست]. آیا در صورتی که افکاری مثلا در رابطه با کارهایی که امروز در خانه انجام خواهی داد به ذهن بیاید، نماز باطل می شود؟ و[فرض آن است که] شما متنبه شوی که در میان نماز در این فکر هستی ولکن از آنجا که به اهمیت نماز آگاهی داری، خود را مورد خطاب قرار دهی که( اعوذ بالله من الشیطان الرجیم) و یا با خود بگوئی مثلا( تقوای خدا را پیشه کن که همانا در پیشگاه جبار آسمانها و زمین قرار دارم) تا اینکه نفس را بر خشوع و ذلت و خضوع در برابر خداوند عز وجل و عدم غفلت از او به ما سوایش ملزم نمائی، مقصود من از سؤال افکار ناگهانی بدون قصد نیست بلکه منظور مانع شدن از این افکار بوسیله ی موعظه و شبیه آن است که آیا مبطل نماز است از این جهت که زیاده و یا اخلالی به نماز و یا شبیه آن به حساب می آید؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بر انسان لازم است که سعی کند از حصول این چنین افکاری و غیرآن مانع شود و آنها را فورا از خودش دور گرداند، با توجه کردن به اینکه او در پیشگاه (جبار آسمانها و زمین) واقف است همانطور که ذکر کردی، و در صورتی که برای دفع این افکار، ضرورت اقتضای استعاذه از شیطان رانده شده (رجیم) را داشت می بایست که این استعاذه یا خارج از قرائت باشد و یا در میان رکوع و سجده و یا در میان قنوت و یا تنها در قلب صورت گیرد. و افکاری که ذکر کردی نماز را باطل نمی کند، تنها موجب می شود پاداش دچار نقصان شود و گاه نیز مانع قبولی صلاة می شود- که به خدا پناه می بریم- و الله الهادی و هو العالم.
پرسش:وارد شده است کسی که در میان نماز در طهارت شک نماید براو لازم است که نمازش را قطع نماید و طهارت کسب کند و نماز را از سربگیرد، حال اگر این مکلف در صف اول باشد آیا جائز است که نمازش را قطع کند و نماز را به جهت کسب تطهیر ترک کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه، بدان ای فرزندم که شک در طهارت از ناحیه ی [شک در] حدث [مبطلات وضو] در میان نماز موجب قطع نماز نمی شود، بله در صورتی که بفهمد وضو ندارد بر او لازم است که نمازش را قطع کند حتی اگر در صف اول باشد [و در این صورت] کسی که اتصال او به امام به واسطه ی او بوده نمازش فرادی می شود. والله العالم
پرسش:آیا باد شکم [معده و روده] در صورتی که غیر ارادی باشد نماز را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه، در صورتی که داخل بدن باشد و از مخرج غائط خارج نشود نماز را باطل نمی کند، و اما در صورتی که از مخرجی غیر از این مخرج مثل دهان خارج شود یا اینکه در بدن جراحتی باشد مبطل طهارت نیست. و الله العالم
پرسش:شنیده ام که تحیت به [واژه] "سلام علیکم" صحیح نیست، و صحیح " السلام علیکم" می باشد. خواهشمندم مرا آگاه کنید که کدام صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه، برطبق زبان عربی هردو صحیح است و [لکن] هرکدام در موردش و الله العالم.
پرسش:حکم شخصی که بعد از سجده ی اخر نماز و قبل از تشهد وضویش باطل می شود چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه نماز او باطل شده است و بر او لازم است که بعد از تحصیل طهارت [نمازش را] اعاده نماید. والله العالم
قبلی
1
بعدی