صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:حکم عقد موقّت حین عدّه با زن مطلّقه ای که طلاق خُلع گرفته باشد چیست؟ با علم به این که این زن با شخصی غیر از همسر سابقش چنین عقدی کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه اگر چنین کاری را انجام دهند و هر دو یعنی هم زن و هم مردی که او را به عقد موقّت درآورده بدانند که زن در عدّه است ، قطعاً هر دو بر یکدیگر حرام می شوند. و در صورت جهل زن و مرد اگر دخول انجام شده باشد موجب حرمت ابدی نیز می شود . والله العالم.
پرسش:من وکیل هستم واز اشخاصی که حقوق مالی دربرابر دیگران دارند، دفاع می کنم. واحیانا اگر در پرونده پیروز شویم، این دیگرانی که از موکل من استقراض کرده اند و به آن ها مدیون هستند مجبور می شوند که مبلغ را با اکراه پرداخت کنند. چه بسا پولی نداشته باشند و با توقیف خدمات آن ها، متضرر می شوند یا به زندان می افتند. آیا من به عنوان وکیل مرتکب گناه شده ام؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر این کار شما دفاع از مظلوم باشد، و شخص قرض گیرنده و مدیون ظلم و بدعهدی کرده باشد و درحالی که متمول است، حق موکل شما را نداده باشد، کار شما درست است و دفاع از مظلوم جائز، بلکه واجب است. شما می توانید این موضوع را خارج از چارچوب دستگاه قضاء و با ابزارهای مختلف بفهمید. اگر برای شما ثابت نشد، جایز نیست که او را مجبور کنید؛ بلکه باید تلاش نمایید بین طرفین مصالحه برقرار کنید. مصالحه درهر حال بهترین کار است. بدان فرزندم خداوند متعال مجبور کردن شخص مقروض را، اگر از پرداخت دین خود ناتوان است، حرام کرده. والله العالم.
پرسش:فقه قانون وضعی تأکید می کند که نوشتن یکی از قوی ترین راه های اثبات است و قرآن کریم نیز پیشرفته ترین مبانی اثبات را ارائه کرده است... با استناد به این فرمایش خداوند متعال در سوره بقره : (يٰا أَيُّهَا اَلَّذِينَ آمَنُوا إِذٰا تَدٰايَنْتُمْ بِدَيْنٍ إِلىٰ أَجَلٍ مُسَمًّى فَاكْتُبُوهُ ....) چون به قرض و نسیه معامله کنید تا زمانی معیّن، سند و نوشته در میان باشد، و بایست نویسنده درستکاری معامله میان شما را بنویسد... برای آن در حوزه قضایی حجیتی مترتب شده اند... موضع فقه امامی در مورد حجیت امور ذیل هنگام اقامه دعوای قضائی چست؟ 1. سند رسمی امضا شده توسط کارمند دولتی مانند گواهی شناسنامه؟ 2. برگه عرفی که توسط کارمند دولتی امضا نشده اما از طرف صاحبان حق امضا شده است مانند قرارداد اجاره؟ 3. برگه ای که امضا ندارد مانند نامه های شخصی که توسط ارسال کننده امضا نشده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: فرزندم! بدان که آیه شریفه مذکور با سؤال شما بیگانه است. آیه شریفه بر ثبت کردن دین با نوشتن تأکید دارد. و آنچه ما در پاسخ به سؤال سابق گفتیم معنای شهادت و پذیرش آن در پیشگاه قاضی قانونی است. بله اگر دین توسط طرفین نوشته شود و کسی که طلبکار است قصد اثبات آن دین برای مدیون در پیشگاه حاکم شرعی را دارد، این کار از نظر شرع تنها با نوشتن ممکن نیست. بلکه باید مدین به صورت شفاهی و با زبان اقرار کند یا دو نفر شاهد به صورت شفاهی بر صحت نوشته شهادت دهند. اما دادگاه ها خود درباره عملکردشان پاسخگو هستند.
قبلی
1
بعدی