صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر مکلف در حین نماز شک داشته باشد که وضو دارد یا نه آیا کامل کردن آن نماز صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله جایز است؛ بلکه واجب است که نماز خود را کامل کند. حتی اگر مطمئن است که همچنان وضو دارد، می تواند نماز دیگری را شروع کند. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف در حین نماز شک کند که وضو دارد یا خیر وظیفه شرعی او چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید این نماز را تمام کند و برای نماز بعدی وضو بگیرد. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف در انجام یکی از افعال وضو شک کند، اگر شک او قبل از اتمام آن فعل یا بعد از اتمام آن وقبل از ورود به فعل بعدی بود یا بعد از اتمام آن فعل و بعد از ورود به فعل جدید بود آیا آن عمل و عمل بعد از آن را انجام بدهد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. باید فعلی که در آن شک کرده و فعل بعدی را انجام دهد چه شک در اثنای انجام فعل بوده چه بعد از اتمام آن تا قبل از اتمام وضو. والله العالم.
پرسش:نقل شده از جمله ویژگیهای مویی که در وضو روی آن مسح کشیده می شود روییدن آن در جلوی سر است و اینکه بیش از حد بلند نباشد. آیا این بلندی باید به اندازه ای باشد که از حدود یک چهارم جلوی سر که بالای سجده گاه است تجاوز نکند و به بالای پیشانی نرسد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. از محدوده سر خارج نشود و به پیشانی نرسد. اگر به پیشانی برسد از حد خود خارج شده است. والله العالم.
پرسش:اگر مکلف به صورت اختیاری یا به ناچار مسح سر را جلوی سر به سمت پیشانی یا روی فرق سر بکشد، مسح او صحیح است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال مسح صحیح است. والله العالم.
پرسش:اگر هنگام مسح سر، دست انسان به پیشانی برسد، وضو باطل است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. با این کار به تنهایی وضو باطل نمی شود، اما واجب است از آن قسمت از دست که با پیشانی برخورد کرده، در مسح پا استفاده نشود. اگر از آن بخش استفاده شود، مسح پا باطل است و در ادامه وضو باطل می شود. والله العالم.
پرسش:آیا می توان همان اموری را که باعث وجوب وضو می شوند (خروج بول، غائط و باد، بیهوش شدن، خواب، استحاضه متوسط و کوچک) مبطلات وضو هم دانست؟ آیا می توان جنابت را در زمرة مبطلات وضو گنجاند نه در اموری که باعث وجوب وضو می شوند؛ زیرا کسی که جنب می شود، غسل بر او واجب می شود نه وضو؟
پاسخ:اتفاقی که در اثر امور نقض کننده طهارت رخ می دهد، احکام متفاوتی با یکدیگر دارند. برخی از آن ها تنها وضو را واجب می کنند مانند بول و خواب. برخی از آن ها فقط باعث وجوب غسل می شوند مانند جنابت و برخی دیگر نیز باعث وجوب وضو و غسل با هم می شوند مانند حیض و استحاضه متوسطه و کثیره. فرزندم! این امور تعبدی هستند و باید همانطور که برای ما نقل شده به آن ها عمل کنیم. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:در موضوع مسح پا، اگر ناخن انگشتان پا بلند باشد و در رسیدن آب به سر انگشتان شک کنیم، آیا واجب است که وضو را اعاده کنیم؟
پاسخ:بسمه سبحانه. فرزندم! رسیدن رطوبت دست مسح کننده به قسمتی که بین ناخن و گوشت پا پوشیده شده واجب نیست. بلکه شروع مسح از روی ناخن واجب است. اگر ناخن ها بیش از حد طبیعی بلند بود –بزگتر از اندازه انگشت- مسح آن واجب نیست. والله العالم.
پرسش:حکم کسی که با آب نجسی وضو گرفته بدون این گه از نجس بودن آن آگاهی داشته باشد چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه. وضو باطل است و نمازهایی که این وضو خوانده نیز باطل است. چنین شخصی باید اعضای بدن را با آب پاک و تمیز بشوید و نمازی را که با وضوی باطل خوانده اعاده کند. والله العالم.
قبلی
2
3
4
5
بعدی