صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:در مناسبت ها، متولیان هیأت ها (جزاهم الله خیرا) زائران را اطعام می کنند. آیا شایسته است که برای جلوگیری از اسراف در غذا وعده های غذایی را که زائران می دهند، مختصر بگیرند؟ یا این کار برخلاف آداب کرم و مهمان نوازی است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بر کسی پوشیده نیست که انسان عاقل کاری خلاف شرع و عقل انجام نمی دهد. متولیان هیأت ها نیز باید میهمانان خود را تخمین زده و به اندازه نیاز پخت و پز کنند؛ اما اگر بیش از آن پختند کار اشتباهی مرتکب نشده اند؛ بلکه شایسته است که غذای میهمانان کم نیاید. والله الهادی
پرسش:بسیاری از زائران امام حسین علیه السلام، این امام را قبل از روز اربعین زیارت می کنند و قبل از روز اربعین باز می گردند. آیا ثواب زیارت روز اربعین برای آنان محاسبه می-شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در فرض سؤال، موفق به زیارت روز اربعین نشده اند؛ اما ثواب زیارت امام حسین علیه السلام در همان روزی که این توفیق را کسب کرده اند برای آنان لحاظ خواهد شد. والله الموفق
پرسش:آیا زیارت امام حسین علیه السلام برتر از حج است؟ اگر اینگونه است، کدام حج مورد نظر است؟ واجب یا مستحب؟
پاسخ:بسمه سبحانه: زیارت امام حسین علیه السلام بسیار بافضیلت تر از عمره و حج مستحبی است. والله العالم.
پرسش:معروف است که جهاد از طرف پیروان حق بر علیه پیروان باطل است. اما در زیارت عاشورا آمده: "اللهم العن العصابة التی جاهدت الحسین" آیا "جاهدت" می تواند به معنای "اتعبت" (خسته کردند) باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: معنای لغوی آن سعی و تلاش همراه خستگی است. والله العالم.
پرسش:نظر حضرتعالی درباره زیارت ائمه معصومین صلوات الله علیهم با پای پیاده چیست؟ آیا دلیل شرعی ای بر این موضوع وجود دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: با ادله معتبر و روایات متواتر معنوی ثابت شده که زیارت امام حسین علیه السلام و حج بیت الله الحرام با پای پیاده از جانب خدا ثواب بسیار زیادی دارد. اما سایر ائمه علیهم السلام زیارت آنان مستحب است. بر اساس روایات وارد شده از معصومان علیهم السلام هرچه زائر در مسیر زیارت رنج بیشتری تحمل کند، ثواب او بیشتر خواهد شد. (برترین کارها سخت ترین آن هاست). از این رو در سیره پیروان اهل بیت علیهم السلام توجه زیاد به این شیوه زیارت رایج شده و تا کنون باقی مانده و بر خلاف نظر دشمنان دین مبین اسلام و امام حسین علیه السلام باقی خواهد ماند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:درباره جهت ایستادن هنگام قرائت زیارت عاشورا سؤال دارم. آیا واجب است که به سمت کربلا بایستم یا به سمت کعبه؟
پاسخ:بسمه سبحانه: همانطور که در توضیحات این زیارت آمده، بهتر است به سمت قبر امام حسین علیه السلام بایستید؛ بلکه شایسته نیست که بعد از این که به سمت قبر امام حسین ایستادید از آن روی گردانید. والله العالم.
پرسش:برای زیارت به نجف اشرف آمدم و در حین زیارت روسری ای روی سرم افتاد. من با این تصور که این کار جایزاست، روسری را برداشتم و هنگامی که به وطن خود بازگشتم و سؤال کردم، گفتند این کار جایز نیست و باید آن را بازگردانی. من در اولین فرصت آن را بازخواهم گرداند؛ اما الآن چه کار کنم؟
پاسخ:بسمه سبحانه: باید آن را به همان جایی که برداشتید بازگردانید. اگر صاحب آن را نمی شناسید به مدیریت حرم مطهر بدهید. تأخیر جایز نیست واجب است که در صورت امکان توسط یک زائر مطمئن و امین بفرستید و استفاده از آن جایز نیست. والله العالم.
پرسش:پیام شما به شرکت کنندگان در دسته طویریج چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: پاسخ در سؤال قبلی داده شد. عشق ورزیدن ما به این شعائر، تشویق مؤمنان به شرکت و سهیم شدن در آن و توجه به آن توسط ما. والله الموفق
پرسش:تأثیر دسته طویریج بر روی هویت اسلامی چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: دسته طویریج مانند سایر شعائر حسینی به زنده ماندن یاد و خاطره فاجعه طف کمک می کند و پر واضح است که انتشار اسلام در روی زمین و استمرار آن مدیون شعائر حسینی است. درود خدا بر کسانی که این شعائر را زنده نگاه می دارند و در آن شرکت می کنند و آن را حمایت و پشتیبانی می کنند. دشمنی دشمنان اهل بیت علیهم السلام و ناراحتی آنان از این شعائر-علی رغم این که ضرری برای آنان ندارد و تعارض چندانی با دنیای آنان ایجاد نمی کند- خود بهترین دلیل برای آن است که شعائر حسینی نیزه ای به سینه دشمنان دین و تیری به چشم آنان است و شعله این عزاداری ها قلب آنان را می سوزاند. این شعائر به خواست خدا و با عنایات امام منتظر عجل الله تعالی فرجه الشریف و به دست محبان مخلص امام حسین علیه السلام باقی خواهد ماند تا زمانی که فرزند برومندشان بازگردد و انتقام او و دوستدارانش در شرق و غرب عالم را از دشمنانشان بازستاند. والله الموفق
پرسش:دسته طویریج چه زمانی شروع شد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: در منابع ما مشخص نشده که از چه سال یا چه روزی این دسته آغاز شده است؛ اما از وقایع و جزئیات این دسته به نظر می رسد بسیار قدیمی باشد. من تصور می کنم (العلم عند الله) این دسته پس از کاهش ظلم و فشار بنی العباس بر روی شیعه و کاهش دشمنی ها و کارشکنی های دشمنان اهل بیت علیهم السلام با شیعیان در موضوع احیای شعائر حسینی شروع شده باشد. تاریخ شروع آن چندان مهم نیست؛ بلکه مهم استمرار احیای این فاجعه بزرگ است. والله العالم.
قبلی
2
3
4
5
6
بعدی