صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:اگر شخص مکلف روزه دار در روزِ ماه مبارک رمضان با همسر خود ملاعبه کند و از انزال مطمئن نباشد و انزال صورت نگرفته باشد، آیا روزه او باطل می شود و قضا دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر احتمال عقلانی بدهد و معمولا عادت داشته که هنگام ملاعبه و مداعبه انزال می شده، مجرد اقدام به مداعبه حرام است و روزه را باطل می کند. اما اگر اطمینان داشته باشد که انزال نمی شود، جایز است. والله العالم.
پرسش:در خلال ماه مبارک رمضان وقتی همیشه دچار سرفه می شوم و هنگام سرفه معمولاً کمی قی می کنم. آیا این قی روزه را باطل می کند؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر قی کردن تعمدی نباشد یا زمانی که عمدا از حلق خارج می شود، دوباره بلعیده نشود روزه را باطل نمی کند. والله العالم.
پرسش:برای درمان بیماری بواسیر، نوعی روغن که از عصاره روغن های مختلف است در مقعد مبتلایان به این بیماری استعمال می شود. آیا این نوع از روغن از جمله آمپول های مفطر به شمار می رود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. مادامی که این دارو مایع باشد جزء آمپول های مایع به شمار می رود. اما اگر مایع نباشد؛ بلکه مرهم یا پمادی مانند کره و ... باشد، مایع شمرده نشده و استعمال آن از مصادیق آمپول نیست. والله العالم.
پرسش:اگر روزه دار در ماه رمضان، به عنوان مثال ساعت 9 صبح بیدار شود و بفهمد که محتلم شده و علی رغم وجود آب، به دلیل تنبلی و بی توجهی یا منتظر بودن برای تهیه آب غسل نکند و در این دو حالت به جای غسل تیمم کند، آیا این تیمم باعث طهارت وی می شود یا خیر؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در فرض سؤال واجب است که غسل کند و اقدام به غسل کردن بهتر است. تا زمانی که آب موجود است و غسل امکان دارد، تیمم کافی نیست. در صورت تأخیر در غسل نیز روزه او باطل نمی شود. والله العالم.
پرسش:تزریق سرم که فقها فرموده اند غیر مفطر است، احتیاط مستحب است یا احتیاط واجب یا فتوی؟
پاسخ:بسمه سبحانه. از نظر ما اجتناب از آن واجب است. والله العالم.
پرسش:آیا روزه دار می تواند از اسپری بینی در حالت ابتلا به آبریزش بینی و آنفولانزا استفاده کند؟
پاسخ:اگر این اسپری به فضای دهان برسد یا طعم آن احساس بشود مفطر است. والله العالم.
پرسش:اگر در حلق روزه دار یک قطره آب یا دارو از طریق گوش وارد شود، کدامیک مفطر شمرده می شود؟
پاسخ:بسمه سبحانه. این موضوع به روزه ضرری نمی زند. بله اگر بداند که این قطره ها به حلق می رسد و طعم آن احساس نمی شود، بهتر است از آن اجتناب کند. اما اگر طعم قطره را در حلق خود حس کند اجتناب از آن واجب است. اگر پزشک بیمار را وادار به استفاده از دارو کند، باید روزه را ترک کند و قضای آن را بجا آورد و فدیه بدهد. والله العالم.
پرسش:آیا اسپری مورد استفاده در بیماری آسم از جمله مفطرات روزه است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. در این مورد مراجعه به متخصصان نشان داده که اسپری مورد استفاده برای بیماران آسمی دو نوع هستند. یک نوع از آن ها حاوی پودری دارویی است که بعد از فشار هوا روی آن تبدیل به گاز می شود. ظاهراً اگر روزه دار طعم پودر را داخل دهان خود احساس نکند این نوع اسپری باعث بطلان روزه نمی شود. در غیر این صورت روزه را باطل می کند. نوع دوم اسپری ها مایعی دارویی است که بر اثر فشار هوا به قطرات بسیار ریز و کوچک تبدیل می شوند. این نوع از اسپری ها قطعا مفطر هستند. والله العالم.
پرسش:اگر شخص روزه دار کارهای مشخصی انجام دهد که منجر به بیرون آمدن منی و جنابت شود، سپس استغفار کند. آیا روزه او باطل خواهد شد؟
پاسخ:بسمه سبحانه. بله این کار روزه را باطل می کند و روزه دار باید آن روز را امساک کند و قضای آن را به جا آورد و کفاره آن را بدهد. والله العالم.
پرسش:آیا توقف روزه دار زیر دوش آب از مصادیق فروبردن سر در آب است؟
پاسخ:بسمه سبحانه. اگر دوش بزرگ باشد و آب با شدت زیاد جاری شود و قطره قطره نباشد، همچنین آب به دلیل وسعت و بزرگی دوش و شدت آب تمام سر انسان را فرابگیرد و انسان همه سر خود را زیر چنین دوشی ببرد؛ مصداق فروبردن سر زیر آب می شود. اگر این کار از سر آگاهی و عمدی باشد روزه را باطل می کند و باید قضای آن به جا آورده شود و کفاره آن پرداخت شود؛ اما اگر روزه دار سر خود را زیر چنین دوشی به ترتیب بشوید، یعنی ابتدا یک طرف سر را بشوید، سپس قسمت شسته شده را بیرون بیاورد و طرف دیگر را بشوید، روزه وی باطل نمی شود. اگر دوش به شکل متعارف در عراق بود که آب به صورت قطره قطره سرازیر می شود و به دلیل کثرت تمام سر را نمی پوشاند و با این اوصافی که در ابتدا عرض کردیم نباشد، فروبردن سر زیر دوش منجر به بطلان روزه نمی شود. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی