صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:قصیده وشعر خوانی در مدح حضرت رسول(ص) که منقبت نبوی نامیده می شود، آیا از موارد غناء محسوب میشود؟
پاسخ:بسمه سبحانه شعر خوانی غناء نیست، غنا عبارت است از صوت مرجع و مطرب، بنابراین زمانی که شعرخوانی از این وصف خالی باشد از غنای حرام بیگانه است. و الله العالم
پرسش:در برخی تفاسیر آیه (وَوَجَدَكَ ضَالّاً فَهَدَى؛ و تو را گمشده یافت و هدایت کرد) در معنای کلمه (ضالا) وارد شده است که پیامبر اعظم(ص) در کودکی مسیرش را گم نمود، آیا این معنا مورد قبول است و آیا با این مطلب که پیامبر از ابتدای کودکی معصوم است منافات دارد؟
پاسخ:بسمه سبحانه به فرض صحت روایت وصحت تفسیر- که نزد ما مورد قبول نیست- معنای آن این است که حضرت رسول(ص) در کودکی اش به امر خداوند متعال راهی را پیمود و خسته گشت و قادر به بازگشت نبود و معنای ضلالت چیزی نیست که با عصمت منافات داشته باشد. و در جای خودش – در بررسی هایمان نسبت به آیات مرتبط به عصمت انبیاء- گفتیم که فاعل فعل(وجد) ابوطالب است و نه (الله) به این معنا که ابوطالب تصور کرد که رسول گم شده است و بدین جهت به بنی هاشم آمادگی برای جست و جوی از رسول الله به جهت حفظ ایشان را اعلام کرد. و الله الهادی
پرسش:عبارت صحیح برای (اللهم صل علی محمد و آل محمد وعجل فرجهم) کدام است؟
پاسخ:بسمه سبحانه آنچه از رسول (ص) و اهل بیت (ع) روایت شده است (اللهم صل علی محمد و آل محمد) است که افضل است. و الله العالم
پرسش:خدیجه هنگامی پیامبر(ص) با ایشان ازدواج نمود چه دینی داشت؟
پاسخ:بسمه سبحانه بر دین ابراهیم و اسماعیل (ع). و الله العالم
پرسش:ارتباط میان اینکه آدم کلماتی را از خداوند دریافت نمود با قبول توبه اش را متوجه نمی شوم، تقاضا دارم این را روشن نمایید؟
پاسخ:بسمه سبحانه مقصود از دریافت کلمات آن است که خداوند او را با خبر ساخته است و او را تعلیم نموده و او را به مسیر توبه و طریقه ی طلب توبه هدایت فرموده است و مقصود از توبه توبه عبد به سوی خداوند است، چرا که آن توبه به واسطه ی توسل به آن کلمات از جانب آدم (ع) بود که آن از طریق خداوند بود و توبه از جانب خداوند به سوی آدم پاداشی از خداوند بوده است که فرمایش خداوند متعال: (إِنَّ اللّهَ اصْطَفَى آدَمَ وَنُوحاً...؛ خداوند، آدم و نوح و.. برتری داد) تا آخر آیه بدان اشاره می کند. و الله الهادی و هو العالم.
پرسش:در سیره امام عسکری (علیه السلام) حکایت ایشان با جاثلیق که هر مرتبه دستش را به دعا بلند می کرد آسمان باران می بارید، آمده است، و امام (علیه السلام) به بیان حقیقت آن اقدام نمود به اینکه او یعنی جاثلیق به استخوانی از استخوانهای انبیاء دست یافته است ... که داستانش برای شما معروف است، و سؤال این است که آیا اجساد انبیاء می پوسد تا اینکه این جاثلیق به استخوانی از آنها دست یافته باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه شکی نیست که تمام انبیاء به موت طبیعی از دنیا نرفته اند بلکه بسیاری به قتل رسیده اند بلکه اجساد آنان تکه تکه شده است مثل پیامبرخدا زکریا که با اره از سر تا به پایش تکه تکه شد، و هنگامی که جسد پیامبر تکه تکه شود ممکن است که بخشی از استخوانهایش جدا باشد یا آن جاثلیق مسیحی جنایتکار تکه ای از جسد یکی از انبیاء را جدا کرده و مردم را با اینکار فریب می داده است. و الله الهادی
پرسش:آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله) قبل از بعثت قدرت بر خواندن داشت یا اینکه ایشان به خواندن و نوشتن جاهل بود؟ و معنای امّی بودن پیامبر(صلی الله علیه و آله) در فرمایش خداوند: (هُوَ الَّذِي بَعَثَ فِي الْأُمِّيِّينَ رَسُولاً مِّنْهُمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِن كَانُوا مِن قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُّبِينٍ؛ و کسی است که در میان جمعیت درس نخوانده رسولی از خودشان برانگیخت که آیاتش را بر آنها میخواند و آنها را تزکیه میکند و به آنان کتاب (قرآن) و حکمت میآموزد هر چند پیش از آن در گمراهی آشکاری بودند!) چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه از میان اقوال، صحیح آن است که مقصود از امّی آن است که ایشان از سکان امّ القری مکه بوده است و نه آنچه برخی تصور کرده اند که ایشان به خواندن و نوشتن جاهل بوده است. و الله العالم
پرسش:آیا نزد شما ثابت شده است که پیامبر(صلی الله علیه و آله) به جهت سمّ وفات یافته اند و به دست برخی از همسرانشان رحلت فرمودند؟
پاسخ:بسمه سبحانه روایتی به این مضمون وجود دارد و در سند این روایت اشکال وجود دارد. و الله العالم
پرسش:اسم حقیقی جدّ نبی اکرم (ص) چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه عبدالمطلب شیبة الحمد بن هاشم است. و الله العالم
پرسش:علمی که انبیاء دارای آن هستند چه نوع علمی است آیا مثل علم پیامبر محمد(صلی الله علیه و آله) است. داستان پیامبر موسی (علیه السلام) با عبد صالح خضر(علیه السلام) هنگامی که موسی (علیه السلام) به او گفت (هل اتبعك على أن تعلمن مما علمت رشداً؛ «آیا از تو پیروی کنم تا از آنچه به تو تعلیم داده شده و مایه رشد و صلاح است، به من بیاموزی؟») مرا به تأمل واداشت؟
پاسخ:بسمه سبحانه: علم به حسب اختلاف معلوم متفاوت می گردد و علمی که موسی (علیه السلام) آن را از خضر طلب کرد در علم نبی به شریعت داخل نبود بلکه علمی بود که به قضاء و قدر الهی و خفایای امور که اراده و تکوین خداوند سبحان به آن جریان دارد مرتبط بود چنانکه با ملاحظه ی اعمالی که خضر(علیه السلام) بدان قیام کرد از سوراخ کردن کشتی و کشتن کودک و بنا کردن دیوار ظاهر می شود و الله الهادی و هو العالم.
قبلی
1
2
3
بعدی