صفحه اصلی
زندگینامه
خبرها
خبرهای مرجع عالیقدر
خبرهای دفتر
خبرهای نمایندگان و معتمدان
راهنمایی ها و رهنمودها
استفتائات
درس ها
درس های فقه
درس های اصول
درس های تفسیر
درس های اخلاق
تأليفات
بیانیه ها
پرسش:1. اگر معلم یا مدرس وظیفه خود را در طول وقت موظفی به اتمام رساند، آیا جایز است که قبل از وقت مقرر از محل کار خود خارج شود، آیا فرقی دارد که این خروج با اجازه مدیر مدرسه باشد؟ یا نباشد؟ 2. اگر یک روزی هیچ کاری در مدرسه نداشته باشد، حضور او در مدرسه ضروری است یا خیر؟ 3. بر فرض عدم جواز در سؤالهای سابق آیا دریافت حقوق به نسبت این دوره زمانی اشکالی دارد؟
پاسخ:ج1/ بسمه سبحانه: اگر اجازه گرفتن از مدیر در متن قانون آمده باشد، خروج او بدون اجازه مدیر جایز نیست. والله العالم. ج2/ بسمه سبحانه: بله باید از ابتدای ساعت کاری در مدرسه حاضر شود. والله العالم. ج3/ بسمه سبحانه: کارمند به مجرد تکمیل قرارداد کار مستحق حقوق است؛ اما این کارمند در برابر کارفرمای خود به میزان کوتاهی در انجام کار و عدم حضور در وقت موظفی مدیون است. والله العالم.
پرسش:ما مجموعه ای از مدرسان از حضرتعالی درخواست داریم موضع شرعی ما را درباره فرایند تدریس خصوصی بفرمایید، با توجه به این که به همان دانش آموزان موجود در مدرسه خود تدریس نمی کنیم؛ بلکه خارج از مدرسه (مدارس دیگر یا دانش آموزان خارجی) هستند. همانطور که می دانید سطح درسی دانش آموزان متفاوت است و برخی نیاز به این کلاس ها دارند. ما برای این کار حق التدریس می گیریم؛ به همین دلیل می خواهیم نظر شریف شما را بدانیم واینکه آیا در این باره فتوا دارید یا احتیاط است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر دانش آموز به چنین درسی نیاز داشت و به هر دلیلی دروس مدرسه ای که در آن درس می خواند –به دلیل کوتاهی خود دانش آموز یا معلمان مدرسه- برای او کافی نبود، این کار جایز است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا هیأت علمی (مدرس دانشگاه) ملزم به حضور در دانشگاه از ابتدای وقت موظفی است، حتی اگر کلاسی برای تدریس نداشته باشد؟ مثلاً اگر تدریس وی در ساعت سوم باشد باید از ابتدای وقت موظفی در دانشگاه حضور داشته باشد؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله باید حضور پیدا کند زیرا ایشان بر فرض سؤال کارمند هستند. والله العالم.
پرسش:حدود همکلاسی بودن و دوستی بین دانشجویان چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: دوستی بین خود دختران باید در چارچوب حدود شرعی منحصر باشد، همچنین دوستی بین پسران نیز باید در همین چارچوب قرار بگیرد. اما همکلاسی بودن بین دو جنس به معنای دوستی از گناهان کبیره است و هیچ عرب آبرومند و شریفی و هیچ دخترِ عربِ آبرومند دینداری این کار را نمی کند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:حکم کسی که با دانشجوی دختری ارتباط دارد و دانشجوی دختر از نظر عاطفی به پسر وابسته شده است، سپس پسر، آن دختر را رها می کند یا برعکس چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر رابطه آنان غیر مشروع بوده، ترک این رابطه کار بسیار خوبی است و آن دو باید از اعمالی که در زمان ارتباط با هم مرتکب شده اند توبه کنند. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:أیا اطاعت از استاد یا مدیر یا رئیس دانشگاه واجب است و حدود آن چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بله اطاعات از آنان در امور درس، تدریس، سخنرانی و شرایط حضور واجب است. والله الهادی
پرسش:حکم کسی که به همراه خانواده با حجاب کامل می آید و هنگامی که به محوطه دانشگاه وارد می شود چادر خود را برمی دارد چیست؟ آیا این کار نافرمانی از خانواده است؟
پاسخ:بسمه سبحانه: بدون شک چنین کسی از خداوند، دین، عفت و از خانواده نافرمانی کرده است. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:آیا انتقاد از استاد و ارزیابی آن بین دانشجویان غیبت به شمار می رود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: اگر در مقام نصیحت و خیرخواهی و گسترش انگیزه علمی باشد هیچ مانعی ندارد. والله العالم.
پرسش:آیا انتقاد یا عیب جویی از برخی دانشجویان پسر بدلباس یا دانشجویان دختر بد حجاب غیبت به شمار می رود؟
پاسخ:بسمه سبحانه: غیبت به شمار می رود اما حرام نیست. والله الهادی وهو العالم.
پرسش:حکم کسی که دانشجوی متعهد را با اشاره یا با برخی الفاظ بی ارزش و سخیف تمسخر می کند چیست؟
پاسخ:بسمه سبحانه: کسی که به انسان متعهد اهانت می کند فاسد و فاسق است و تلاش می کند تا فساد را رواج دهد. چنین شخصی در کتاب خداوند بزرگ مورد لعن قرار گرفته است. والله العالم.
قبلی
1
2
3
4
بعدی